Ontmoet de Serta schapen

Serta schaap 1 – De leider van de kudde

De baas van de Serta schapen. 1 spoort alle anti-Serta activiteiten aan. Slim, vastberaden en voor niemand bang, bekokstooft hij plan na plan om Serta’s missie om iedereen een goede nachtrust te bieden te dwarsbomen. Hij is niet alleen charismatisch en overredend. 1 is een eindeloze bron van ideeën. Van chantage tot smerige trucjes, hij is meedogenloos in zijn vastberadenheid om zijn kudde weer aan het werk te krijgen, te laten doen waarvoor ze zijn geboren… te worden geteld door de slapelozen.

Serta schaap 2 – De assistent

2 is de rechterhand van 1. Als 1 een extra paar pootjes nodig heeft staat 2 voor hem klaar. Hij is punctueel, betrouwbaar en een toegewijde volgeling van het doel en specifiek van zijn held 1.

Serta schaap 9 – De sub-assistent

Sommigen vinden het misschien minderwaardig om een assistent van een assistent te zijn, maar niet 9. Elke dag brengt voor hem nieuwe uitdagingen en kijkt hij uit naar de mogelijkheid een pootje te helpen als het nodig is. Betrouwbaar en eerlijk, is Serta schaap 9 niet alleen assistent van 2, maar hij is het schaap waar de hele kudde bij aan kan kloppen.

Serta schaap 13 – Mr. Ongeluk

Alhoewel hij toegeeft dat een groot gedeelte zijn eigen schuld is, lijkt 13 wel erg veel pech te hebben. Ondanks zijn veelvuldige ongelukken, blijft 13 vrolijk en toegewijd aan het doel. Hij is vaak degene naar wie de andere Serta schapen toegaan als ze moedeloos zijn. Deels als adviseur, deels als vaderfiguur en deels als spiritueel adviseur, werken schaap 13 woorden inspirerend wanneer dingen er somber uitzien.

Serta schaap 86 – Benedict Arnold

Treffend genaamd wordt 86 gezien als een verrader door veel Serta schapen. 86 vindt dit erg overdreven. Hij geeft eerlijk toe dat hij van Serta matrassen houdt. “Ze zijn comfortabel”, zegt hij, “het is niet alsof ik verraad pleeg of iets dergelijks.” Schaap 1 vertrouwt hem niet en verliest hem daarom niet uit het oog.

Serta schaap 8 – Troebel licht

Alhoewel hij niet de meest heldere van het stel is, is 8 wel een van de meest vertederende schapen van de Serta kudde, goedgeloving en naïef. Zijn onschuldige blunders maken van hem het mikpunt van veel grapjes.